Brændenældesuppe:
Det er sjovt at lave brændenældesuppe. Det smager bedst om foråret i april og maj måned. Hvis du skal plukke brændenælder, så tag handsker eller plastikposer på hænderne, så du ikke brænder dig. – Hvis du alligevel brænder dig kan du bruge brændenældesaften fra stænglen og smøre på stedet. Saml brændenælderne i en plasticpose. Du skal bruge næsten en posefuld.
Det er bedst med de unge forårsbrændenælder eller små skud. Et topskud med 10 cm stængel og 4 blade vejer ca 5 gram.
Du skal bruge ca:
150 g. unge skud eller topskud og blade: Et topskud med 10 cm stængel og 4 blade vejer ca 5 g
1 stort finthakket løg
10 dl. vand
2 bouillonterning
Måske en gulerod
Måske en kartoffel.
Evt. flute og hvidløgssmør.
Forklaring:
Som du ved brænder brændenælder noget så forbandet, hvis man rører ved dem. Hele planten er beklædt med små hår – og det er dem der brænder på huden. Beskyt dig med handsker og lange ærmer. Hvis du alligevel bliver brændt, hjælper det at smøre lidt spyt på det lille sted.
Sådan gør du:
Find et godt sted med brændenælder. Tag handsker på og ærmerne godt ned over armene. Pluk de nye skud og blade og læg dem i kurven.
Når I kommer hjem, skyller I brændenælderne og piller de små blade af stænglerne. Du kan hælde kogende vand over, så brænder de ikke mere. Hælds vandet fra. Hak brændenælderne fint. Hak løget fint. Kom evt. gulerødder og en kartoffel ved. Og et lille finthakket fed hvidløg i. Brændenælderne blandes med det finthakkede løg og svitses i olien. Vand og bouillon terningerne hældes over blandingen. Suppen koges i ca. 10 minutter. I kan servere suppen med flute og hvidløgssmør.
Tips:
Brændenældesuppe smager ekstra godt ude i skoven. Hvis I skal lave det der, må I finde en bålplads, hvor I må tænde bål – og medbringe en stor sort gryde, en grydeske og skåle og skeer.
Tips:
Tid:
1-2 timer til at samle brændenælder, koge suppe og spise den.
Der er masser af vitaminer i brændenælder.
Du kan læse om Brændenældesuppe på følgende steder:
Ålbæk campingKontaktoplysninger
Kirsten Borger
Ørslevklostervej 272
7840 Højslev
Tlf: 51 18 24 87
kirstenborger@gmail.com