Hvorfor må man ikke drikke saltvand.
Jorden er fuld af vand
Vældige have af vand
vand man kan bruge til alt.
Der er så mange mennesker, der er tørstige. Hvorfor må man så ikke drikke havets vand? – Næ, næ næ næ næ, det må man ikke. For det er saltvand.
“Vand, vand overalt, men ikke en dråbe at drikke,” lyder et kendt engelsk sømandscitat.
Det er vitterlig en ualmindelig dårlig idé at drikke saltvand – faktisk kan det betyde den visse død. Havvand indeholder nemlig ca. 3,5 procent eller 35.000 ppm (parts per million) opløste salte, og det er meget mere, end den menneskelige krop kan tåle at indtage. Faktisk må drikkevand højst indeholde 500 ppm. Større saltindhold kan simpelt hen dehydrere, dvs. udtørre, kroppen. En skibbruden person, der lider af væskemangel i forvejen, kan dø af dehydrering efter blot et par glas saltvand. Saltet påvirker nemlig trykket i blodstrømmen, og cellerne begynder derfor at udsende vand for at regulere balancen i kropsvæskerne. Når vandet kommer ud i blodstrømmen, opstår der to alvorlige problemer. Enten stiger blodtrykket til et dødeligt niveau, eller cellerne mister så meget vand, at de går til grunde pga. udtørring.”
Man kan heller ikke bruge saltvand til vande markerne med, så dør planterne. De kan heller ikke tåle saltet.
Man skal bruge ferskvand. Det er vand med meget mindre salt i. Kun 2,5% af jordklodens vand er ferskvand.
Men der findes steder, hvor man kan lave saltvand om til ferskvand ved at fjerne saltet. Det gør man nogle steder på øer i Stillehavet, hvor der ikke findes naturligt ferskvand.
Du kan læse om hvorfor må man ikke drikke saltvand på følgende steder:
Kontaktoplysninger
Kirsten Borger
Ørslevklostervej 272
7840 Højslev
Tlf: 51 18 24 87
kirstenborger@gmail.com